Wyszukiwarka opisów zawodów
Nazwa: | Intendent |
---|---|
Kod: | 515102 |
Synteza: | Odpowiada za wyposażenie i zaopatrzenie w sprzęt, meble, dywany, pościel i inne materiały niezbędne do eksploatacji różnych obiektów takich jak np.: budynki użyteczności publicznej, hotele, internaty, statki oraz zaopatrzenie w artykuły spożywcze dla potrzeb obiektów gastronomicznych. |
Zadania zawodowe: |
współpraca z użytkownikami obiektu w utrzymaniu porządku, funkcjonalności, czystości i estetycznego wyglądu pomieszczeń; nadzór nad pracą personelu gospodarczego, dozorców, szatniarzy; nadzór nad przygotowaniem sal na konferencje, pomieszczeń do kwaterowania gości , sal do konsumpcj itp.; prowadzenie zaplecza magazynowego środków nietrwałych i artykułów spożywczych; prowadzenie niezbędnej dokumentacji; kierowanie do remontu uszkodzonego sprzętu; planowanie wydatków i zakupów i realizacja zaopatrzenia; udział w pracach komisji inwentaryzacyjnych i likwidacyjnych; ponoszenie odpowiedzialności materialnej za powierzone mu mienie. |
Dodatkowe zadania zawodowe: |
w ośrodkach wypoczynkowych, hotelach lub na statkach kierowanie pracą baru, kantyny, punktu fryzjerskiego lub fotograficznego; na statkach przygotowywanie statku, załogi i pasażerów do odpraw paszportowo-celnych. |